d'Geméis - vegetable - les légumes

Lëtzebuergesch English français
d'Kraut / d'Kraider aromatic herb(s) les fines herbes
de Péiterséilech parsley le persil
den Zelleri celery le céleri
de Knuewelek
d'Zéif Knuewelek
garlic
 
l'ail
la gousse d'ail
d'Ënn / d'Ënnen,
Zwiwel, Zwiwwel
onion(s) oignon(s)
d'Schallott / d'Schalotten shallot(s) échalote
d'Porrett / d'Purrett leek(s) poireau(x)
de Spargel / d'Spargelen asparagus(es) asperge(s)
Artischock artichoke l'artichaut
de Pilz, d'Dréischel mushroom le champignon
de Spinat, de Päinetsch spinach les épinards
d'Zalot salad
lettuce
la salade
la laitue
de Kabes cabbage le chou
Brockelchen Brussels sprouts les choux de Bruxelles
Broklien Broccoli le brocoli
Andéiwen endive(s) "
Kornischong cucumber le concombre,
(le cornichon)
Zucchini " la courgette
Kalbass pumpkin la citrouille
Aubergine eggplant l'aubergine
Paprika sweet/bell pepper le poivron
Piment hot/chili pepper le piment
d'Boun / d'Bounen bean(s) haricot(s)
d'Ierbes / d'Ierbëssen, Ierts(en) pea(s) petit(s) pois
gesplékten Iertsen split peas les pois cassés
"Kicheriërts" chickpeas les pois chiches
d'Lëns / d'Lënsen lentil(s) lentille(s)
d'Kar / d'Käeren grain(s), cereal(s) céréale(s)
de Weess wheat le blé
de Geescht barley l'orge
d'Huewer oat(s) l'avoine
Roggen rye le seigle
Mais, Maiskäeren maize, corn le maïs
de Räis rice le riz
d'Gromper / d'Gromperen potato(es) pomme(s) de terre
d'Fritten "French fries" les frites
d'Ribb turnip le navet
Pastinak parsnip le panais
d'Rommel beet, beetroot la betterave
d'Wuerzel / d'Wuerzelen,
d'Muert / d'Muerten
carrot(s) carotte(s)
de Réidchen / d'Réidercher radish(es) le/les radis
Avocado / d'Avocadoen avocado(s) avocat(s)
Oliv / d'Oliven olive(s) "
Tomat / d'Tomaten tomato(es) tomate(s)
de Vegetarier,
vegetaresch [adj]
vegetarian végétarien